SANITAT PRESENTA LA XXI MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG VILA D’ALTEA QUE TINDRÁ LLOC EL DISSABTE DIA 9 DE JULIOL

José Luís León Gascón, edil de Sanitat, presenta la XXI Marató de Donació de Sang que tindrà lloc el pròxim 9 de juliol en el CEAM

Dissabte que ve 9 de juliol tindrà lloc la XXI Marató de Donació de Sang Vila d’Altea, organitzat pel Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Altea com ha explicat el regidor de Sanitat José Luís León Gascón «les donacions es duran a terme en el CEAM en horari de 9.30 a 14h i de 16.30 a 21.00 i és molt necessari que totes i tots estiguem assabentats de la necessitat de donar sang per aixó vull donar les gràcies al Centre de Transfussions per estar una vegada més al nostre municipi així com a Mabel Ortiz de Salazar, cap de servei del Centre de Transfusions i Encar Martínez promotora de la zona que a més avui ens acompanyen en esta presentació».

El regidor de l’àrea ha afirmat que “l’estar celebrant la 21 edició de la Marató de Donació de Sang diu molt de la solidaritat dels alteans i de les alteanes en aquest esdeveniment, pel que vull agrair a la població la donació d’un bé tan preuat i insubstituïble com és la sang”. León a més afig que «aquesta cita amb la donació de sang és un dia especial perquè a més d’ampliar els horaris, s’intenta també batre rècords d’assistència i donacions i que siga un dia diferent en el qual a tots els donants se’ls reconega aquest acte tan solidari, bé amb un present o detall”

José Luís León espera que siga molta la gent que s’aprope a donar sang “el propòsit que ens hem marcat és arribar a les 100 donacions. Encara que Altea és un municipi solidari cal recordar que es necessita sang i aquesta és una bona ocasió per a donar”.

Per part seua, Ortiz de Salazar agraïa a l’Ajuntament la col·laboració que presta en cadascuna de les donacions que es duen a terme a Altea, 2 al mes, i sobretot als ciutadans la seua solidaritat a l’hora de donar sang. “En aquesta ocasió celebrem la nostra vint-i-unena marató de sang d’estiu i nosaltres considerem aquestes maratons com una festa de la solidaritat”, ha declarat la responsable del Centre de Transfusions de la CV, qui afegia que “la donació no sols ajuda a salvar vides, sinó que el donant ix satisfet d’haver pogut ajudar als altres”.

“L’entrada de l’estiu és un moment molt adequat perquè la gent s’acoste, ens oblidem una mica d’aquests mals temps que hem passat, que tots tenim moltes ganes d’eixir, però cal no oblidar-se que ací estan els pacients que necessiten aqueixa sang, que són als hospitals i ells no tenen vacances”. Ha recordat Mabel Ortiz de Salazar, qui ha instat la població “a complir amb aqueixa obligació que tenim la societat de donar sang i d’ajudar als altres”.

Es pot donar sang si tens entre 18 i 65 anys, estant bé de salut i pesant més de 50Kg. Com ha indicat la cap del Departament de Transfusions de la CV, qui ha apel·lat a la implicació dels joves perquè d’ells depén el futur.

“Ens agrada referir-nos a les maratons com una festa de la solidaritat, perquè així ho creiem i s’ix amb la satisfacció d’haver ajudat a uns altres i animem a tots, als quals ja són donants, però sobretot volem que hi haja gent nova perquè als donants habituals els espremem moltíssim cridant-los contínuament i ells sempre són solidaris i generosos estenent el braç per a ajudar a uns altres i és el moment que gent nova s’acoste i participe d’aquest club “Donanters” que és molt solidari. Ha finalitzat Mabel Ortiz de Salazar.

I ha sigut Encar Martínez qui ha tancat el torn d’intervencions anunciant que els donants rebran alguns detalls per la seua donació, qui els ha qualificats de “cosa mínima perquè als donants els hauríem d’oferir tot el millor del món perquè ells ens ofereixen el millor que tenen que és la seua sang per a totes les persones que són als hospitals”.

José Luís León Gascón anima a tothom que complisca els requisits a ser donant ja que «és un fet molt necessari del que mai sabem si anem a ser usuaris perquè en qualsevol moment podriem necessitar una transfussió. Com a gest amb les pesones que vinguen a donar sang donarem diferents detalls i se celebrarà un sorteig entre els donants d’un sopar en un restaurant del Barri antic d’Altea».