ValenciàEspañolEnglish

PSPV PSOE Altea

HISTÒRIA

Els inicis del PSOE Altea es remunten el mes de juliol del 1936 quan Joaquín Maestre com a President, acompanyat per Pascual Moragues en la Vicepresidència, els Secretaris Francisco Meliá i José Such, el Tresorer José González i Juan Cortés com a comptador, Vicente Sendra amb el càrrec de bibliotecari i designats com a vocals Gerónimo Ripoll i Vicente Serrat.

Aquesta il·lusió progressista i reivindicativa es va veure truncada pel colp d’estat i Alçamant Nacional ocorregut els dies 17 i 18 de juliol d’aqueix 1936 i que ens van abocar a la part més fosca de la nostra història, la guerra civil i posteriors 40 anys de terrible dictadura.

En la nova democràcia el PSOE Altea es va constituir de nou en data 28 de juny de 1977 davant les inquietuds de canvi, progres i democràcia d’un bon grup de alteans i alteanes que van fer possible que el PSOE tinguera representació al nostre poble.

Aquesta agrupació socialista es va constituir amb els següents càrrecs: President: Andrés Calvo Roselló, Secretari d’Organització: Domingo Berenguer Pérez, José Juan Lanuza Llinares com a Secretari d’Administració, Salvador Riquelme Carrillo va ser el Secretari d’Informació i Propaganda i Luis Martí Ferrer com a Secretari Sindical.
Des de llavors el PSOE Altea ha sigut sempre present fent de la democràcia, el progres i la Igualtat els seus pilars fonamentals.

El PSPV-PSOE Altea ha ostentat diferents legislatures com a govern.

Del 1992 al 1995 i encapçalats per Andrés Calvo van governar al costat del CDS i PVN.
Anys després tornaria a governar obtenint per primera vegada l’alcaldia del municipi amb Andrés Ripoll Llorens en el front en un període que abastaria de 2007 al 2011.
En la legislatura del 2015 al 2019, encapçalada per Verónica López Ramón, tornaria a governar en coalició amb Compromís i Altea amb Sentit.
El PSPV PSOE Altea, encapçalat en aquesta legislatura per Vicenta Pérez Barber, torna a governar en coalició amb Compromís.

L’Executiva Local del PSPV PSOE Altea està formada per:

  • President: Batiste Martínez Laviós
  • Secretària General: Anna Lanuza Berenguer
  • Sotssecretari General i Àrea Econòmica: Eloy Hidalgo Gracia
  • Secretari d’Organització i Administració: Vicent Ripoll Orozco
  • Secretari de Política Municipal i Secretari d’Esports: Deo Sánchez Alvado
  • Secretària de Cultura, Teixit Associatiu i Comercial: Raquel Laviós Ortíz
  • Secretari d’Infraestructures, Mobilitat i Territori: Roque Ferrer Polvoreda
  • Secretària de Joventut, Xarxes i Polítiques Inclusives: Altea Llorens Orozco
  • Secretària d’Acció Electoral i Educació: Pepa Perles Muñoz
  • Membre Honorífic del PSPV-PSOE Altea: Vicent Ivars Bañuls