PUNT VIOLETA Festes Altea

“PUNT VIOLETA” DURANT LES FESTES PATRONALS

la Regidoria d’Igualtat instal·larà per segon any consecutiu el “Punt Violeta” durant les festes patronals

Una any més des de la Regidoria d’Igualtat, encapçalada per Vicenta Pérez Barber, s’instal·larà per segon any consecutiu un punt violeta amb motiu de les festes patronals d’Altea. Aquest Punt Violeta que se situarà en la barraca festera de l’aparcament de Camí de l’Algar, estarà operatiu concretament les matinades del 20 al 23 de setembre en finalitzar els actes festers programats per a cada dia, de 23.30h a 06.30h totes les nits. L’edil d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha volgut destacar que els «Punts Violeta» són espais, en els quals se sensibilitza al públic a més de donar-los atenció, informació i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seua finalitat per tant és la de conscienciar, prevenir i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament, humiliació masclista o qualsevol altre acte de violència contra la dona”. 

D’altra banda, es comptarà amb la col·laboració de l’entitat Cruz Roja Joventut, de la qual la pròpia regidora d’Igualtat ha avançat que “la contractació de Creu Roja Joventut per a la gestió d’aquest espai ha sigut una millora que ajuda a conscienciar, atendre i intervenir en casos necessaris comptant amb professionals qualificats especialistes en psicologia i intervenció social amb perspectiva de gènere, així com voluntariat format en violència de gènere”. 

Des de l’organització es va informar tant d’ubicació com a servei del Punt Violeta perquè en cas que qualsevol persona que presencie que una dona patisca abusos o qualsevol dona que puga ser agredida, acudisca al Punt on serà atesa, sent est, en paraules de Vicenta Pérez “un espai tranquil i íntim totalment format per a atendre qualsevol agressió i tranquil·litzar a la víctima en tractar-se d’un moment extremadament delicat, en un espai relaxat”. 

Vicenta Pérez ha volgut destacar que dins de l’organització del Punt Violeta s’ha decidit comptar amb dos espais d’atenció per a donar la millor atenció amb la màxima privadesa “En el Punt Violeta comptarem amb dues carpes: una d’atenció i informació al públic per a sensibilitzar i prevenir; i una altra annexa tancada on s’atendrà en privat en cas d’ocórrer qualsevol incident per a salvaguardar la intimitat de les víctimes i posteriorment comunicar-ho a les forces i cossos de seguretat i autoritats sanitàries”. 

Recordem que el telèfon d’emergències per a qualsevol agressió és el 112, el telèfon estatal d’atenció en cas de maltractament és el 016 (telèfon gratuït les 24 hores, els 365 dies de l’any i disponible en més de 40 llengües). Les dones víctimes de violència de gènere i/o masclista també poden posar-se en contacte amb la Xarxa de Centres Dona 24 Hores de la Generalitat Valenciana a través del 900 58 08 88, disponible les 24 hores del dia, on professionals especialistes assessoraran dels passos a seguir segons l’ocorregut. Des de la regidoria d’Igualtat, Vicenta Pérez, ha volgut animar a la població a participar i mantenir unes festes lliures d’agressions sexistes a Altea.

Deja un comentario