LA REGIDORIA D’IGUALTAT PRESENTA EL PROGRAMA D’ACTIVITATS PER COMMEMORAR EL 25

Vicenta Pérez Barber ha presentat la programació que commemora el 25N, en la que es dedicarà una setmana a actes que informen i fomenten tant la igualtat com el rebuig i detecció de la violència masclista

Vicenta Pérez Barber, edil d’Igualtat, ha presentat les activitats que dins de l’aplicació del Pacte d’Estat contra la violència de gènere s’han per commemorar el 25N Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. Una setmana d’actes reivindicatius que tal com afirma Vicenta Pérez  “lamentablement hem de reivindicar esta data cada any, aprofitem per a prestar especial atenció a l’assumpte, tot i que durant tot l’any treballem per la prevenció davant la protecció de les afectades”.

Cal destacar que els actes commemoratius s’iniciaen fa unes setmanes quan va tindre lloc la penjada en la façana de l’ajuntament de les lones que al·ludeixen a la lluita contra les violències masclistes i que es mantindrà durant un any, a més el propi també s’il·luminarà cada nit de novembre de color violeta, que és el color del moviment feminista i de la lluita contra el masclisme com ha detallat la regidora “a més de les lones i llums morades, tindrem durant la setmana del 25N  diferents punts violeta informatius en zones concorregudes com el mercat ambulant de fruita i verdura, el mercat municipal o Palau Altea on es trobarà información sobre les violències que pateixen les dones i on també pretenem que siguen un punt de referència per a totes”.

La regidora ha informat que “totes les activitats han sigut aprovades pel consell Municipal de Dones, en el qual es compta amb  les coordinadores dels centres de secundària ja que aquests últims són espais on es te especial atenció en l’àmbit de la prevenció”. A més Vicenta Pérez afig que “des de l’associació de víctimes de la Marina Baixa “Mujeres con Voz” es portaran a terme xarrades als dos instituts per a conscienciar a la joventut sobre esta xacra” .

Vicenta Pérez Barber, edil d’Igualtat, junta a la presidenta de Mujeres Con Voz, Margarita Luján i el monitor del curs de defensa personal, Oscar Donotti

Respecte a les xerrades que l’associació Mujeres Con Voz impartirà als centres de secundària, la seua presidenta, Marga Luján, afirma que “el testimoni en primera persona de dones víctimes aconsegueix que l’alumnat empatitze, lluny del resultat dels habituals discursos que avorreixen als assistents”.

La setmana del 25N també ens portarà una obra teatral sobre el masclisme com ha avançat la regidora de l’àrea d’Igualtat “  hem preparat, dirigit a les aules dels instituts i en sessió vespertina per a públic en general, de la mà de la companyia teatral Scándere l’obra de teatre “Caer para levantar” en Palau Altea el dimarts 23 de novembre. Cada sessió anirà seguida d’un col·loqui sobre estereotips de gènere reflectits en l’obra amb la pretensió de que provoquen una reacció en el pati de butaques.  L’entrada a l’espectacle és gratuïta, però serà necessari disposar d’invitació que es pot recollir en el departament d’igualtat en la planta baixa de l’ajuntament”.

Pérez Barber també ha anunciat la posada en marxa d’un curs de defensa personal per a dones a càrrec d’Oscar Daniotti, que serà el dilluns 22 de novembre a les 17:30 hores al gimnàs Reyson Gracie Altea. El monitor ha explicat que la formació, estarà basada en tècniques de jiu-jitsu, “un esport on la força dels contrincants no és determinant en el resultat del combat”.  A més amb l’objectiu de facilitar en la conciliació familiar, paral·lelament s’oferirà una classe oberta per a xiquets de 4 a 12 anys del mateix esport. Les places estan limitades i s’acceptaran per ordre d’inscripció en el departament.

Per últim Vicenta Pérez ha anunciat que  Ràdio Altea també participarà amb les activitats commeoratives “amb un programa especial que s’emetrà el 25 de novembre en directe des de la plaça de l’Ajuntament, será el magazine “A Trossos i Mossos” i en ell intervendrán convidats i convidades implicats en la lluita feminista”.