LA REGIDORIA D’IGUALTAT ORGANTIZA UNA XERRADA I EXPOSICIÓ SOBRE LA TRATA DE PERSONES

L’àrea d’Igualtat ha organitzat per aquesta vesprada una xerrada més una exposició itinerant sobre la problemàtica del tràfic de persones. Serà a la Casa de Cultura a partir de les 19.00 hores i porta el nom de «La Trata. La Esclavitud del Siglo XXI»

La Regidoria d’Igualtat, que encapçala José Luís León Gascón, ha organitzat per aquesta vesprada a les 19.00 hores a la Casa de Cultura una exposició fotogràfica contra l’explotació sexual i el tràfic de persones com l’edil detallava «aquest acte començarà a les 19.00 hores amb la xarrada ‘El tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual. Esclavitud del segle XXI’, que impartirà la treballadora social de l’ àrea matern infantil del Secretariado Diocesano de Migración/Asti-Alicante, Sara Gasulla Vidal, qui en parlarà sobre el tràfic de persones i el impacte del mateix». A peu d’açó, León també afegia que «després de la xerrada, a les 20.00 hores, s’inaugurarà l’exposició fotogràfica ‘Punt i seguim. La vida pot més’, obra del fotògraf Fernando Mármol Hueso. La mostra està estructurada en tres blocs: el drama de les víctimes, la indiferència, i l’esperança».

Cal destacar que aquesta exposicó treballa des del punt de vista d’un projecte de sensibilització realitzat amb persones supervivents del tràfic i amb la col·laboració de projectes d’atenció i acompanyament d’entitats que treballen en aquest àmbit.“El tràfic d’éssers humans és un fenomen invisibilitzat per a la ciutadania. Combatre-la no és fàcil, ja que la seua detecció i identificació és complexa. És per això, que, amb aquest projecte, des de la Regidoria d’Igualtat volem visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania d’Altea sobre la situació d’abús i explotació de persones, especialment de l’explotació sexual de dones i xiquetes, prenent com a referència el dia 23 de setembre, Dia Internacional contra l’Explotació sexual i el Tràfic de Persones” tal com manifestava el regidor d’Igualtat.

L’exposició i la xarrada estan organitzats conjuntament amb el Secretariat Diocesà de Migració d’Orihuela –Alacant.