DES D’EDUCACIÓ I IGUALTAT ES POSA EN MARXA LA II EDICIÓ DEL CERTAMEN DE RELATS BREUS SOBRE MICROMASCLISME

Igualtat i Educació, regidories encapçalades per Vicenta Pérez Barber, posen en marxa la II edició del Certamen de Relats Breus sobre Micromasclismes dirigit als instituts alteans

Les àrees d’Igualtat i Educació, que encapçala Vicenta Pérez Barber, posen en marxa en col.laboració dels insititus Bellaguarda i Altaia la segona edició del concurs de Relats Breus sobre Micromasclismes que està dirigit a l’alumnat dels IES alteans els qui podran presentar els seus relats fins al 16 de novembre a les 14:00h.

Vicenta Pérez, regidora d’aquests dos departaments, ha afirmat que “el Certamen Literari de Relats Breus sobre Micromasclismes va nàixer amb l’objectiu d’ampliar la perspectiva de la joventut al respecte i aprendre. Aquesta és una eina per ajudar a detectar abans  comportaments ofensius contra les dones i  per tant evitar repetir-los, a més de fomentar tant l’esriptura com la literatura com a via d’expressió”

La regidora que ja ha mantés varies reunions amb les coordinadores d’Igualtat dels instituts, Aixa Azmi de l’Altaia i Gadea Reis del Bellaguarda, per ultimar i concretar els detalls del concurs destaca que “cada autor o autora només podrà presentar una obra en cada convocatòria; tenint en copte que nos s’admetran textos de naturalesa col·lectiva i que els textos presentats hauran de ser originals i inèdits”.

Vicenta Pérez a més ha explicat que “ les obres que es presenten a concurs consistiran en textos breus en prosa o en vers, de temàtica relacionada amb experiències, expressions, comportaments o idees preconcebudes i masclistes que fem servir a diari però que són gairebé imperceptibles que acaben sent normalitzades i que anomenem com a “micromasclismes””.

Aquest concurs de relats breus està dividit en tres categories:  Categoria A, alumnat nascut entre el 2006 i 2008 (12 a 14 anys); Categoria B, alumnat nascut entre 2003 i 2005 (15 a 17 anys); Categoria C, alumnat nascut el 2002 o amb anterioritat (18 o més).

L’alumnat interessat en participar ha de saber, com informaba la regidora, que “la presentació dels relats es realitzarà a través de finestreta única a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Altea, dirigit a la Regidoria d’Igualtat. Per facilitar el tràmit d’admissió dels relats, estos podran fer-se arribar a la Coordinadora d’Igualtat de cada IES participant a través dels tutors i tutores del curs i els textos es presentaran en un sobre tancat juntament amb el model de sol·licitud degudament emplenat. A la part exterior del sobre en què es presenten les obres s’indicarà únicament la categoria (A, B o C). El relat es presentarà davant el Jurat en un sobre tancat amb el títol de l’obra o pseudònim de l’autor en el seu exterior. El termini de presentació de sol·licituds serà fins el dijous 16 de novembre a les 14.00h”.

Vicenta Pérez ha animat als i les estudiants dels dos instituts a participar en aquesta nova edició del Cetramen de Relats Breus sobre Micromasclismes i ha avançat que “als autors o autores de les obres seleccionades, se’ls farà entrega d’un premi juntament amb un diploma acreditatiu del resultat del II Certamen de Microrelats sobre Micromasclismes. Els premiats i premiades llegiran a Ràdio Altea la seua obra amb motiu del 25 de Novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes”.

Tota la informació respecte a aquest concurs es pot obtindre dirigint-se  a la Regidoria d’Igualtat, a través del telèfon 965841300, ext.1231, l’adreça de correu electrònic igualtat@altea.es  o en este enllaç https://www.altea.es/regidories/igualdad/certamen-relats-breus-micromasclismes-ies-altea/