BAIXA LA DELINQÜÈNCIA a Altea

BAIXADA EN UN 28,31% LES INTERVENCIONS PER DELICTES A ALTEA

Des de l’àrea de Seguretat Ciutanada, Miguel de la Hoz informa de la baixada en un 28,31% les intervencions per delictes a Altea

Miguel de la Hoz: “els nostres Policies són uns grans
professionals que malgrat la reduïda plantilla
estan fent un sobreesforç per a tirar avant tot el treball” 

La Policia Local d’Altea ha presentat la seua Memòria anual de l’any 2019. En ella es reflecteix que en matèria de prevenció de la Seguretat Ciutadana s’han realitzat un total de 285 intervencions el que suposa un descens del 25% respecte a l’any anterior. Destaca també que en 2019 els agents de la Policia Local d’Altea han actuat en 281 intervencions per delicte, un considerable descens respecte als dotze mesos anteriors, concretament un 28,31% menys. 

El regidor de Seguretat Ciutadana Miguel de la Hoz ha assenyalat que “millorar la seguretat ciutadana continua sent una prioritat. Per això, encara que la valoració és positiva, es continuarà treballant amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat perquè la taxa de criminalitat continue aquesta tendència descendent”. El nombre total d’avisos a la Policia Local d’Altea en 2019 ha sigut de 14.762. 

Cal destacar també el gran nombre de crides del 112, que es van situar en1060, la qual cosa suposa un 10,33% més amb un total de 3650 l’any 2019 per les 3308 de l’any 2018. 

Robatoris en habitatges 

La Memòria de la Policia Local també destaca que en total s’ha intervingut en 76 robatoris a l’interior d’habitatge, la qual cosa suposa 26 menys que en 2018. No obstant això és ressenyable que s’han produït 23 robatoris amb els habitants a l’interior dels seus habitatges, alguna cosa que suposa un considerable augment respecte a l’any anterior. Entre aquestes dades també cal ressaltar que hi ha hagut un descens de 101 intervencions per delicte l’any 2019. 

Accidents de circulació

Un punt important que destaca la Memòria de la Policia Local alteana és el referent als accidents de circulació que en 2019 es van situar en 444. Els agents van intervindre en 318 accident de trànsit sense ferits, 90 amb ferits i 36 accidents amb fugida. De les dades es desprén que s’ha produït un ascens dels accidents de trànsit amb ferits d’un 14,28% i d’un 7,14% en accidents amb danys materials respecte a l’any anterior. Per la seua part els delictes comesos per conduir sota els efectes de les drogues o l’alcohol (72) es mantenen encara que amb un lleu descens. Dels 33 positius per drogues 18 van ser per cocaïna, 20 per cànnabis i 2 per metamfetamina encara que varis van donar positiu en més d’una substància. 

Violència de gènere 

Durant el 2019 la Policia Local d’Altea ha intervingut en 33 casos per Violència de Gènere el que suposa un descens d’11 casos respecte a l’any anterior. Així la unitat ASTREA ha realitzat el control de 81 ordres d’allunyament, 8 més que l’any 2017, un augment del 10,95% en el seguiment de les víctimes. Per tant segons reflecteix la Memòria policial s’observa un descens generalitzat en totes les intervencions respecte a 2018 

De la Hoz ha destacat que “la lluita contra la violència de gènere. és un assumpte prioritari per a nosaltres. Per això continuarem sumant tots els recursos i mitjans disponibles per a combatre aquesta xacra”, ha declarat l’edil. 

Intervencions amb animals 

La Unitat de Medi Ambient (UMA) ha confirmat que les intervencions amb animals han descendit respecte a anys anteriors. En total s’han trobat 294 animals enfront dels 309 de 2018. A més s’han produït 35 pèrdues, s’han registrat 102 abandons i s’han produït un total de 109 avisos per molèsties produïdes per animals. Destacar que s’ha produït una denúncia per maltractament animal. 

7 noves places en 2020 

Finalment la Memòria Policial anual reflecteix que 277 serveis no van poder ser atesos a causa de la falta de personal i al descens d’agents que es va produir l’any 2019 , amb un total de 8 agents menys que en 2018, “motiu pel qual s’entén que s’ha mantingut o augmentat el nombre d’avisos de telèfon o del 112 però han descendit serveis importants a causa de la falta de personal per a atendre-ho”. 

Per això el responsable de Seguretat Ciutadana va explicar que «la convocatòria de les 7 noves places de Policia Local per a aquest 2020 és vital per a millorar la seguretat de la ciutat». 

Miguel de la Hoz ha volgut assenyalar per a concloure que “estic molt content del gran grup d’agents que tenim a Altea. Són uns grans professionals que malgrat la reduïda plantilla estan fent un sobreesforç a tirar avant tot el treball. També és d’agrair l’estreta col·laboració que es manté amb la Guàrdia Civil d’Altea, alguna cosa que es continuarà fomentant en el futur”. 

Deja un comentario