PROHIBIDES LES CONCENTRACIONS DAVANT LES PROPERES FESTES LOCALS

Les autoritats municipals recorden la prohibició de concentracions davant la proximitat dels festius locals

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, donada la proximitat de les dates de les Festes Majors suspeses i com a mesura preventiva per evitar la transmissió del virus COVID-19, ha emès un ban en el qual recorda que no podran celebrar actes, concentracions, menjars , sopars i altres celebracions festives o substitutives d’estes, ni en els dies previs, ni del 25 al 29 de setembre de 2020, per filaes, associacions festeres, grups de festers i amics que suposen l’agrupació de persones.

Prohibicions subjectes a l’incompliment dels aforaments establerts per als establiments d’hostaleria i restauració; la distància de seguretat interpersonal de, al menys, 1’5 metres en llocs públics; l’obligació de l’ús de la màscara en tot moment a la via pública, en espais a l’aire lliure i en espais tancats d’ús públic o oberts al públic.

“Apel·lem a la responsabilitat de la gent, a la consciència i al civisme per evitar la propagació del virus. És veritat que tenim ganes de festes i hi ha actes emblemàtics com el Sopar de Càrrecs, la Presentació de Vestits i Coronació de les Reines i molts altres que és una pena que no es puguen celebrar, però demanem a la gent que tinga precaució i complisca amb les mesures de seguretat establertes per la Conselleria com aforaments, la distància de seguretat i l’ús de la màscara”; ha puntualitzat la regidora de Festes, Marta Lloret.

Marta Lloret ha llançat un missatge d’esperança als festers i alteans indicant que “ara hem de tenir responsabilitat i complir amb les mesures de prevenció davant el COVID-19 i segur que això passarà i el 2021 celebrarem estes festes, les que vénen i possiblement les del 2022 per avançat”.

PROHIBICIÓ FESTES

“Que no s’oblide que les concentracions poden produir rebrots, això ja ha passat en diferents municipis i no volem que passe a Altea pel que és importantíssim conscienciar-nos i no saltar-nos les normes”; ha conclòs Marta Lloret.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz, també s’han pronunciat al respecte i declarant que, “hem posat èmfasi en controlar la pandèmia en el nostre poble i això ens ha portat a no patir grans rebrots, ara apel·lem al coneixement i la responsabilitat de la ciutadania per no malbaratar els recursos i esforços emprats en els últims mesos. Les reunions en l’àmbit social han estat les causants de rebrots en altres poblacions augmentant el nombre de casos de COVID-19. Perquè això no passe, hem de ser conscients del perjudicials que poden ser estes reunions o quedades i hem d’actuar amb responsabilitat pel nostre bé i el dels nostres cercles pròxims. Estic segur que la ciutadania així ho entén i actuarà amb la responsabilitat que li demanem”.