MIGUEL DE LA HOZ FA BALANÇ DE GESTIÓ DE LA POLICÍA LOCAL DURANT EL 2021

El  regidor de Seguretat Ciutadana informa que “La Policia Local d’Altea atén més de 5.500 avisos durant 2021, 1.000 més que a 2020 malgrat que es comptava amb menys agents”

El regidor de l’àrea de Seguretat Ciutadana ha fet balanç de la gestió del cos de  Policia Local a l’any  2021, un informe del que ha destacat que “s’han atés més de 5.500 els avisos, uns 1.000 més que l’any anterior tenint en compte que comptavem amb menys agents”. De la Hoz afig que “durant 2021 s’atenen un total de 1.193 avisos que es van efectuar a través del 112 i 4.407 avisos des de la seua central.

Miguel de la Hoz informava que “les principals intervencions realitzades per la unitat policial van ser les de trànsit, amb una xifra de 754 en total, la qual cosa suposa un 37’6% més que en 2020, però no podem oblidar que la comparativa amb el 2020 no és exacta, perquè en 2020 va haver-hi importants restriccions de mobilitat, respecte als accidents de trànsit es van registrar 371 intervencions, la qual cosa suposa un augment del 12% respecte al 2020”.

També s’han destacat les intervencions amb animals, de les que també s’ocupa la Policia Local. Respecte De la Hoz ha afirmat que “les intervencions amb animals han sigut també molt destacades l’any passat, amb un total de 645 intervencions. La majoria d’aquestes intervencions van ser per troballes d’animals”.

Per últim, es desglosen les árees en les que ha actuat la Policia Local d’Altea al llarg del 2021, com són:

▪️Unitat Canina

A mitjan del 2021 es va crear en la Policia Local la Unitat Canina, amb la incorporació d’un ca, un pastor belga anomenat Oso. Aquesta unitat ha registrat importants resultats, sobretot en l’erradicació de consum d’estupefaents en la via pública. En els primers 4 mesos de funcionament ja s’havien augmentat en un 25% les intervencions de droga en la via pública respecte a tot l’any 2020 i 2019.

▪️Unitat Astrea

La unitat Astrea de la Policia Local, encarregada dels casos de violència de gènere, ha intervingut en 46 ocasions durant 2021, la qual cosa suposa una disminució en un 10% respecte a 2021. A més, s’ha realitzat el control de 81 ordres d’allunyament, suposant un descens del 6%.

“És important destacar la gran labor que realitza aquesta unitat, per la sensibilitat dels casos portats, i la gran atenció que es realitza a les víctimes; hi ha també que agrair el seu treball a les associacions col·laboradores com a Dones amb Veu, perquè gràcies a elles ajudem a les víctimes i es lluita per l’erradicació d’aquesta xacra social”, ha declarat De la Hoz.

▪️Noves incorporacions al cos

En 2022 ja s’ha incorporat 7 agents, i s’està a l’espera de la incorporació de 2 oficials, un inspector, i 4 agents més que reforcen la plantilla. “La falta d’aquests efectius durant el 2021 ha suposat un sobreesforç de treball a la plantilla que malgrat ser menys ha treballat i ha pogut tirar avant el treball, encara amb l’augment d’intervencions i a una pandèmia, alguna cosa que és d’agrair a la plantilla de la policia local d’Altea”, ha finalitzat l’edil de Seguretat.

Després de la incorporació de l’Intendent de la policia i a la incorporació dels nous agents s’està duent a terme una reestructuració de l’organigrama i en la metodologia de treball, per a augmentar l’efectivitat de la plantilla i millorar l’atenció al ciutadà.