L’EDIL DE COMERÇ FA BALANÇ DE L’ACTUACIÓ DE LA REGIDORIA DE COMERÇ

De la Hoz: «Aquest 2022 continuarem treballant intensament pels nostres comerciants i empresaris locals, que són el motor econòmic d’Altea»

L’edil va destacar que des de la Regidoria de Comerç «estem molt contents que hagen arribat 1.667.941,15€ en ajudes a les empreses, comerciants i autònoms de la nostra localitat»

El Regidor de Comerç, Miguel de la Falç, ha realitzat un balanç de l’últim any al capdavant d’aquest àrea. De la Hoz ha destacat que «malgrat la situació que estem passant, crec que a Altea podem estar contents amb el treball realitzat des de la Regidoria de Comerç des de l’inici de la pandèmia, i orgullosos que hagen arribat al xicotet comerç d’Altea 1.667.941,15 en ajudes. Això ha suposat una injecció econòmica que ha salvat sobretot al xicotet comerciant, autònoms i pimes». L’edil ha recordat que aquestes ajudes provenen tant de la Generalitat (857.450’63€) com de la Diputació d’Alacant (308.682,22€) i del propi Ajuntament d’Altea (205.788,15€), «i han sigut vitals per a la supervivència i evitar el tancament de molts establiments» va assenyalar.

Aposta pel nostre comerç Local

A part de totes les ajudes econòmiques, des de la Regidoria de Comerç s’han bolcat durant tot aquest temps a realitzar diferents campanyes «per a conscienciar als nostres veïns que ara, més que mai, el comerç local els necessita, i no sols el comerç local, la població en general. Quan una persona realitza les compres al seu poble, està invertint al seu poble, i això revaloritza l’economia local, ajuda als teus veïns, amics… i a més el client es veu recompensat amb un tracte més pròxim i amable que no trobarà en les grans superfícies». De la Falç ha remarcat que a través de campanyes com la del bo escolar, 1.000 Botigues 1.000 Motius, o la de tiquets de Nadal, «ajudem a incentivar les compres en el comerç local, ja que s’han repartit participacions per haver comprat en la localitat i els nostres veïns han guanyat bons de compra d’entre 100 i 200€ que es tornen a gastar en els comerços d’Altea». Aquests bons que s’han sortejat, mes els premis en les rutes gastronòmiques o el concurs d’aparadors, han suposat més de 6000€ durant aquest passat any que tornen a reinvertir-se en el comerç alteà.

Aposta per la nostra gastronomia

Per al regidor de Comerç altre pilar fonamental ha sigut la promoció gastronòmica ja que Altea compta amb una extensa i variada oferta de gran qualitat. De la Falç ha explicat que «una de les nostres prioritats des del primer moment ha sigut posar en valor la nostra rica gastronomia, una gastronomia tradicional, de qualitat, amb productes de primera, que s’adapta molt bé als temps, i donar-li el mèrit que es mereix. A Altea comptem amb gran varietat d’establiments d’hostaleria, que ens ofereixen una gran varietat a un altíssim nivell». Per això l’edil va afirmar que «ens hem bolcat a consolidar i fer créixer les 3 jornades gastronòmiques que tenim a Altea: “Plat de Calent” “Ruta de la tapa” i “Cuina de les Barques”. Tres jornades gastronòmiques que han crescut exponencialment, tant en clients com en repercussió mediàtica, ja que cada any són més els mitjans de comunicació d’àmbit regional fins i tot nacional que es fan ressò d’elles. Per a això també hem consolidat i fet més present la promoció d’aquestes jornades gastronòmiques en les tres fira anuals més rellevants del sector: FITUR, Madrid Fusió i Alacant Gastronòmica».

Campanya nadalenca

Quant a les festes nadalenques que acaben de concloure, Miguel de la Hoz ha explicat que «en aquests temps que corren hem hagut de canviar l’enfocament que realitzàvem des de la Regidoria de Comerç per a la campanya de Nadal i privar-nos de realitzar grans festes i esdeveniments. Per això hem optat per augmentar la decoració nadalenca en algunes zones. Per sort enguany hem pogut tornar a rebre la visita de Papa Noel en la plaça de l’Ajuntament, i reunir-nos per a celebrar l’encesa de de l’arbre de Nadal i escoltar les nadales gràcies als xiquets de ESMUAltea. Un acte molt emotiu que marca l’inici de la campanya nadalenca en la nostra població i espere que no hàgem de tornar a cancel·lar mai».

El comerç d’Altea a un clic

Altre punt rellevant aquest passat any ha sigut l’aposta per la digitalització del comerç. Per això el 2021 ha sigut el tret d’eixida per a en la creació d’una base de dades on estiguen registrats tots els comerços de la població i que la Regidoria tinga un contacte directe amb ells a través del “portaldelcomerciante.com” . De la Falç s’ha referit també a la creació d’Altemarket.com «un espai que oferim als comerciants d’Altea en el qual poden vendre de manera en línia totalment gratuïta. Aquest portal està subvencionat quasi per complet per la Generalitat Valenciana. A més d’aquesta subvenció, s’han fet grans esforços per a rebre tot tipus d’ajudes supramunicipals per a nostres comerç local».

Motor econòmic. Finalment l’edil de Comerç ha llançat un desig de cara a aquest 2022 que ara comença: «espere que enguany tot vaja a millor respecte a la pandèmia i que gràcies a la vacunació anem tornant a la normalitat. Això sí, des d’aquesta Regidoria continuarem treballant intensament sense descurar mai als nostres comerciants i empresaris locals, que són el motor econòmic del nostre poble».