L’AULA DE CUINA MUNICIPAL, GESTIONADE DES DE LES ÀREES D’EDUCACIÓ I I GUALTAT, REP A MÉS DE 5.000 PERSONES EN 4 ANYS I SEGUEIX AMB EL SEU VENTALL D’ACTIVITATS

La regidora d’Educació i Igualtat, Vicenta Pérez Barber, informa de l’activitat que desenvolupa  l’Aula de Cuina per la que en 4 anys han passat més de 5.000 persones

Vicenta Pérez Barber, regidora d’Eduació i Igualtat ha anunciat que l’Aula de Cuina va reprendre la seua activitat a més de destacar que “en els 4 anys de funcionament de la mateixa han passat per les seues instal·lacions més de 5.000 persones, una xifra que demostra l’ alta participación en les activitats que des de l’aula es programen”.

La regidora ha recordat que “aquest espai es va inugurar a l’any 2017 i cal destacar que al principi a l’Aula de Cuina es realitzaven activitats promogudes per les regidories d’Educació i Igualtat i cursos en horari de vesprada, per a xiquets i adults, a més poc a poc l’Aula de Cuina Municipal ha passat a ser un recurs municipal a tots els nivells”.  

Vicenta Pérez també ha destacat que “als inicis d’aquest aula teníem el propòsit que arribara a convertir-se en un espai multifuncional i útil per a diferents sectors de la societat i amb el pas del temps i molta feina s’ha aconseguit obrir-la a la societat alteana i que esta puga gaudir de cursos formatius; cursos per a escolars; programes d’inserció laboral, de convivència, d’empoderament i Màster Class de reconeguts xefs, entre d’altres”. 

En aquesta roda de premsa Vicenta Pérez també ha estat acopanya per Inmaculada Martínez, directora de Creu Roja Altea, ja que aquesta entitat fa ús de les instal.lacions de cuina municipals per desenvolupar diferents cursos i activitats.

La directora de Creu Roja ha volgut detallar algunes de les activitats que l’ONG desenvolupa en esta aula municipal de cuina i que a partir d’ara va a posar en marxa de nou, després de l’aturada obligatoria motivada per la COVID-19, reconeixent que  “l’Aula de Cuina s’ha convertit en un instrument fonamental per a la nostra ONG, ja que ens permet la realització d’activitats i cursos que són beneficiosos per a la població, en moltes ocasions vulnerable, ja que els permet eixir de l’aïllament i integrar-se; millorar les competències personals de persones en situació de risc social o víctimes de violència masclista. L’Aula de Cuina s’ha convertit en un espai de trobada en què es generen xarxes socials, evitant l’aïllament i afavorint la millora de l’autoestima i el coneixement”.

Per últim tant  Vicenta Pérez com Inmaculada Martínez han resaltat la importància de comptar amb un espai de treball com  l’Aula de Cuina. A més la directora de Creu Roja ha agraït a l’Ajuntament, en nom de l’entitat que representa,  la cessió de l’espai per a la realització d’activitats pròpies de l’ONG. Al mateix temps la regidora Vicenta Pérez també ha donat les gràcies a Creu Roja per comptar amb l’Aula de Cuina per dur a terme programes formatius i de reinserció, tant social com laboral.