L’ÀREA DE BENESTAR ANIMAL PRESENTA LES ACCIÓNS QUE PORTARÀ A TERME DINS DE LA CAMPANYA “MASCOTA PERDUDA”

L’edil José Luís León dóna a conèixer les properes accions de l’àrea de Benestar Animal i presenta la campanya “Mascota perduda” al temps que anuncia un increment del pressupost municipal destinat al benestar dels animals

José Luis León Gascón, ha realitzat balanç de la feina que es ve fent durant la present legislatura en la que a partir d’ara es denominarà regidoria de Benestar Animal i que com ell mateix ha anunciat “en el pròxim exercici comptarà amb pressupost propi i personal administratiu que permeta agilitzar les qüestions relatives al benestar dels animals, ja que fins al moment era l’àrea de Sanitat la que les gestionava».

Com ha explicat l’edil, “la creació d’esta regidoria específica dedicada al benestar animal coincideix amb el procés d’adhesió d’Altea a la Xarxa de Benestar Animal de la Comunitat Valenciana a principis d’any. Destacar també que el proper exercici ja tindrem pressupost propi de l’àrea, 71.400€, que destinarem al mètode CEES amb una dotació que s’incrmenta de 5.000 a 10.000euros, al servei de recollida i protectora, a campanyes de sensibilització i informació i a les associacions que es dediquen a tenir cura dels animals» .

A més del balanç d’activitats, José Luis León Gascón ha presentat, acompanyat per l’edil de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz i el cap de la Policia Local, Herminio Navarro, la campanya “Mascota Perduda” en què mitjançant un tríptic s’indica com actuar tant en el cas d’haver perdut una mascota, com en el cas de trobar-se una perduda. Punt en el qual ha ressaltat la importància de tenir a les mascotes identificades amb el corresponent xip on n el regidor de Benestar Animal ha volgut apel.lar a la responsabilitat de la ciutadania afirmant que  “cal que els responsables dels animals arrepleguen les seues necessitats perquè entre tots hem de mantenir el poble net. En el cas que algú detecte incompliments de la normativa pot traslladar-ho a la Policia Local perquè advertisca i sancione l’infractor”.

 L’objectiu d’esta campanya, difosa en xarxes a través de dos vídeos, con ha destacat l’edil, “ és recordar que s’han de recollir les “caques” i els “pipis” dels animals. Els eslògans triats són: “recorda, la caqueta a la bosseta” i “net el pipí en un tres i no res””.

Per la seua banda, Miguel de la Hoz i Herminio Navarro, responsables polític i tècnic de la Policia Local, han agraït a la regidoria de Benestar Animal el haver comptat amb les recomanacions del dit cos per a l’elaboració d’una nova Ordenança Municipal de Benestar Animal; així com han posat a disposició dels ciutadans a la Policia Local en matèria d’animals, telefonant al 965 84 5511.

Per últim l’edil ha tingut paraules d’agraïment cap als professionals veterinaris del municipi, associacions i Policia Local d’Altea, que han treballat al costat de la regidoria per posar en marxa el Consell de Benestar Animal Domèstic, que tindrá la primera reunió el proper 1 de desembre, de forma telemàtica, i s’abordaran qüestions com ara la modificació de l’Ordenança Municipal de tinença d’animals, que ja està obsoleta i s’ha d’adaptar als temps que corren; la creació d’espais d’ús animal; millora de la platja amb accés permès a animals, ubicada a l’Olla; entre moltes altres qüestions que afecten el benestar dels animals en particular i la ciutadania en general.