LA REGIDORIA DE BENESTAR ANIMAL POSA EN MARXA UNA CAMPANYA PER CONSCIENCIAR SOBRE LA NETEJA QUAN PASSEGEM AMB LA NOSTRA MASCOTA

Des de Benestar Animal, amb José Luís León Gascón al front, es posa en marxa una campanya per apel.lar a la sensibilització i importància de la higiene i neteja al carrer amb les nostres mascotes

La Regidoria de Sanitat i Benestar Animal, regida per José Luis León Gascón, ha posat en marxa una campanya per a conscienciar i sensibilitzar sobre la neteja quan paseegem amb la nostra mascota «hem fet aquesta campanya dirigida al veïnat sobre la recollida d’excrements canins, la utilització de la botella per a netejar i fomentar l’ús de pipicans municipals ja que és responsabilitat dels amos de les mascotes el mantindre netes els carrers, parcs, jardins i espais públics. Hem de tindre en compte que a Altea existeixen uns 8.000 animals de companyia inscrits en el registre informàtic valencià, a més, en els últims dos anys l’augment d’animals registrats a Espanya ha sigut d’un 60%. Per tant, és evident que les mascotes formen part de la nostra societat i és la nostra responsabilitat la seua bona adaptació en la convivència social”.

La campanya de la regidoria constarà d’un vídeo explicatiu i es repartiran també Kits amb bosses per a recollir excrements. La tècnica veterinària municipal estarà en el Centre Social d’Altea per a qualsevol persona que necessite informació sobre les seues mascotes. Els kits estaran disponibles en Serveis Socials, OAC de l’Ajuntament, InfoTurisme, Extensió Administrativa d’Altea la Vella i a la Casa de Cultura.

El regidor de Benestar Social també ha informat que «els amos de gossos que no recullen els excrements o netegen la seua orina s’exposen a importants sancions administratives i multes des de 30 euros fins a 3.000 euros. La presència d’excrements genera problemes mediambientals i de salubritat, ja que suposa un important factor de risc per a contagi de malalties entre animals i humans. A més, la femta dificulten les tasques de neteja, la qual cosa ocasiona importants despeses a les arques municipals i les corresponents molèsties a la resta de ciutadans, a més d’afectar negativament la imatge de la ciutat. Des de Benestar Animal recorden que hi ha zones habilitades per a les defecacions d’animals (pipican) com el Parc caní del carrer Benidorm, popularment coneguda com la Costera del Gallo».

Per part seua, la tècnica veterinària, Ana Ferrando ha comentat que “en aquests mesos d’estiu que hi ha molta calor propicien que les olors siguen molt forts, a més, és una situació en la qual es poden produir contagis de malalties infeccioses. També els amos han de tindre respecte amb el municipi i deixar els carrers nets durant tot l’any”.