ÈXIT ABSOLUT EN LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE LLUÍS FORNÉS “MOSATROS ELS VALENCIANS I VALENCIANES” ORGANTIZAT PER LES REGIDORIES DE NORAMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA I EDUCACIÓ

Aforament complet en el Dia del Llibre d’Altea en l’acte de la presentació del llibre de Lluís Fornés  “Mosatros els valencians i valencianes” que es va organitzar des de les àrees de Normalització Lingüística i Educació que encapçala Vicenta Pérez Barber

Organitzat per la Regidoria de Normalització Lingüística dirigida per l’edil Vicenta Pérez, Altea va celebrar el Dia del Llibre amb la presentació de «Mosatros: els valencians i valencianes» de Lluís Fornés. La Plaça del Mestre de la Música, va completar el seu aforament limitat per les mesures de seguretat anti- Covid.

Els encarregats d’obrir l’acte van ser el Duo Bach Grup Musical amb la interpretació de diferents peces de música en valencià.

L’edil Vicenta Pérez,conductora de l’acte,  va voler destacar que «el Dia del Llibre és un dia que hem de celebrar i sobretot recordar que a la Comunitat Valenciana, la nostra llengua forma part de nosaltres, encara que hi haja gent que el pose en dubte. Ens hem de sentir orgullosos de pertànyer a una comunitat bilingüe on les dues llengües han de conviure i respectar-se. Per això fem actes com aquest, recordant la importància de la nostra llengua».

Pérez també es va referir al lloc on es va desenvolupar l’acte, la Plaça Mestre de la Música, “volíem també reivindicar aquesta Plaça, que es troba enmig del nostre Poble i que és molt bella. És un lloc en el qual podem fer moltes activitats i moltes vegades se’ns oblida. És un d’aqueixos espais que hem de reivindicar”.

Després de Pérez va prendre la paraula Jordi Colomina, catedràtic de Filologia Catalana i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, qui va destacar que “estic molt content de poder estar a Altea presentant un llibre d’una persona que admire extraordinàriament com és Lluis Fornés. Aquest nou llibre constitueix una magnífica aportació a la nostra llengua i a la nostra cultura. La publicació en format de llibre d’aquests articles publicats al llarg dels últims 30 anys en el Diari Llevant ens ajudaran a conéixer millor una època decisiva per al futur de la llengua vanlenciana i del poble valencià”.

Tancant l’acte l’autor, Lluís Fornés conegut com “El Sifoner” per la rellevància que com a cantautor va tindre durant l’època de la Transició, va insistir en la importància “que hauria de tindre per als estudiants de filologia l’estudi de la llengua occitana per tal de superar la divisió filològica i identitària que patim els valencians i valencianes ”. Lluís Fornés va destacar que el seu llibre és un estudi detallat amb «base científica. Mosatros no és un castellanisme: és una creació original i exclusivament valenciana”