EL REGIDOR DE SANITAT, JOSÉ LUÍS LEÓN GASCÓN, PRESENTA LA XX MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG VILA D’ALTEA PER AL DISSABTE 10 DE JULIOL

El proper 10 de juliol a les instal.lacions del CEAM es celebrará a Altea la Vintena Marató de Donació de Sang Vila d’Altea

José Luís León Gascón ,edil de Sanitat, ha informat que el proper dissabte 10 de juliol a les dependències del CEAM es celebrarà la  XX Marató de Donació de Sang Vila d’Altea, que com cada any organitza el  Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament d’Altea mitjançant la pròpia regidoria de Sanitat “una data a tindre en compte per a poder ser partíceps de aquesta marató que tindrà un horari de 09:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:30. És important que totes i tots ens concienciem de la necessitat de donar sang per aixó anime als que no són donants que aquesta marató s’apropen a donar sang” ha afirmat el regidor qui a més afegia que “degut a la situación de Covid l’any passat no es va celebrar aquesta cita anual però ara la reprenem amb l’objectiu de superar el número de donacions de l’última edició”. 

L’edil ha recordat que Altea és una localitat molt solidària en quant a donació de sang, un fet demostrat en totes les campanyes que es porten a terme al nostre municipi, per això ha volgut agraïr el suport dels alteans i alteanes a les passades edicions “vull reconeixer la solidaritat de la ciutadania que sempre recolza cada campanya de donació de sang que es realitza a Altea i que ens fa una localitat que es bolca amb un fet tan significatiu i important com és el donar sang, ja que com bé sabem amb una donació podem arribar a salvar fins a tres vides, per aixó gràcies a totes i a tots els que ho feu possible i per aixó aquest dissbte hem de demostrar una vegada més eixa solidaritat en la marató”. 

La Cap del Servei del Centre de Transfucions, Mabel Ortiz de Salazar, agraïa a l’Ajuntament i sobretot als ciutadans la seua solidaritat a l’hora de donar sang i destacava que  “el dissabte celebrarem el nostre vint marató de sang d’estiu i nosaltres considerem estos maratons com una festa de la solidaritat, per això com ha recalcat el regidor la nostra intenció és superar les donacions d’anys anteriors a veure si arribem als 100 donants i celebrem este Any Mundial del Donant de Sang amb l’augment de la donació de joves, que és per a nosaltres i tots el relleu de les persones que durant tota la seua vida han estat donant sang i van fent anys i han de deixar de donar”.

Mabel Ortiz de Salazar també ha informat del requisits per a ser donant “per realitzar la donació s’ha de tenir entre 18 i 65 anys; pesar més de 50 kg; estar bé de salut i tenir ganes d’ajudar els altres. Tampoc el fet d’haver passat el COVID és un inconvenient per a donar si ha transcorregut un període de 28 dies i un es troba bé de salut”.

Per la seua banda la promotora de la zona, Encar Martínez, ha destacat que la població d’Altea va augmentant el nombre de donants i en qualsevol de les donacions que es duen a terme cada 15 dies hi ha algun donant nou, a més a volgut fer ressò en que “sabem que estem encara amb vacunacions i restriccions socials i sanitàries però la donació és segura. En el cas d’haver-se vacunat, a l’endemà si la persona es troba bé pot donar. Ja que estem eixint de la pandèmia seria fantàstic poder superar els 100 donants”.

El regidor de Sanitatha volgut tancar la roda de premsa avançant que hi haurà regals per als participants en la donació i un sorteig per al qual ja alguns comerços han ofert la seua col·laboració: “Farem un sorteig de regals entre els i les donants de sang, de fet ja tenim empreses que han fet les seves aportacions però si es volen aportar regals, per part del comerços i empreses, per a este sorteig solidari ho podran fer fins el proper divendres dia 9 contactant al telèfon 965 84 30 75. Des d’ací vull donar també les gràcies a les empreses que donen suport a questa vintena marató que es desenvoluparà el dissabte 10 de juliol al CEAM”.