Consistori i CIM ofereixen un calendari d’activitats per a commemorar el Dia del Major

Amb motiu de l’1 d’octubre, Dia del Major, la regidoria de Majors i el CIM-*CEAM han preparat un extens programa d’activitats que acabarà el 2 de novembre amb una excursió a la Fira de Cocentaina.

La regidoria de Benestar Social i Majors, regida per Anna Lanuza, presenta el programa d’activitats per a aquest mes d’octubre en commemoració del Dia de les Persones Majors. Un calendari ple de diferents propostes que, en col·laboració amb el CIM-*CEAM, recull activitats lúdiques, cognitives i emocionals, plàstiques i esportives, entre altres.

Durant la presentació del Mes del Major, l’edil d’àrea, ha ressaltat que «les persones majors mereixen tota la nostra atenció, per la qual cosa des del primer moment hem estat molt a prop, reunint-nos amb la directiva i president de la 3a Edat per a parlar de projectes i necessitats».

Respecte al Mes del Major, Lanuza ha detallat el següent: «hem preparat una sèrie d’activitats en les quals es barregen les lúdiques, cognitives i emocionals, plàstiques, etc; sempre pensant en el seu benestar i també en què tinguen un espai en el qual a més d’oci puguen relacionar-se, ja que ens preocupa sobretot la solitud dels nostres majors»:

Anna Lanuza ha avançat que la cafeteria del Centre Social ara mateix està en obres i al mateix temps estem treballant perquè torne a estar oberta com més prompte millor i oferisca servei de restauració i es convertisca de nou en un espai per als majors en el qual puguen desenvolupar les seues activitats d’oci, obert a tota la ciutadania».

Per part seua, Amaya Madaleno, treballadora social i coordinadora de 3a Edat, ha indicat que «des del primer moment en què ens vam posar a preparar el programa d’activitats del Mes del Major s’ha tingut en compte les necessitats reals de les persones majors del nostre municipi, d’aquí ve que tinguem un programa centrat en totes les variants que s’han vist necessàries per als nostres majors».

També el coordinador de Benestar Social, Braulio Cencerrado, s’ha sumat a les paraules de l’edil, indicant que «els majors són una prioritat en el departament i treballem amb cura per a millorar el seu benestar diari».

Finalment, Marga Planells, directora del CIM-*CEAM ha declarat que, «oferim tallers i serveis al col·lectiu de gent gran durant tot l’any, però aquest mes d’octubre, commemorant el Dia de les Persones Majors, preparem al costat de la regidoria pertinent un programa més ampli». Al que ha afegit una invitació a participar: «vull convidar a les persones majors del nostre municipi a assistir no sols a aquestes activitats commemoratives del Dia del Major, sinó al llarg de tot l’any als diferents tallers i serveis que des del CIM-*CEAM oferim i de les quals s’ofereix informació en les mateixes dependències del centre».