VICENTA PÉREZ BARBER, EDIL D’EDUCACIÓ, ACOMPANYA AL DIRECTOR D’INFRESTRUCTURES EDUCATIVES, VÍCTOR GARCÍA, A LA VISITA DELS CENTRES ESCOLARS LOCALS ON S’EXECUTEN LES OBRES DEL PLA EDIFICANT

La regidora d’Educació, Vicenta Pérez, ha estat present en la visita del Director Gral. d’Infraestructures Educatives, Víctor García,  a les obres del Pla Edificant al centres educatius alteans que suposen una inversión de 1,95 milions d’eduros

Vicenta Pérez Barber, edil d’Educació, junt a l’alcalde Jaume Llinares, José Orozco regidor d’Urbanisme i el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, han visitat hui les obres que s’estan executant en els centres escolars de Les Rotes i Blanquinal, així com l’actuació ja conclosa en el CEIP de L’Oll que s’emmarquen dins del Pla Edificant. Durant com ha informat l’edil “avui fem una nova visita a estes obres que han suposat una inversión per als nostres col.legis de 1,95 milios d’euros que han fet possible l’execució de obres de millora i remodelació de les quals algunes d’elles venien sol.licitant-se des de fa dècades per part de la comunitat educativa”.   

Una visita que també s’ha desplaçat fins al col.legi de L’Olla on el passat mes de juny es van realitzar unes obres valorades en 208.815,53€ que constaven de l’eliminació dels mòduls prefabricats i la reubicació de l’aulari del centre. A més, però sufragat per Conselleria, també s’ha instal.lat un nou mòdul privisional per acollir l’àrea de menjador.

Visita a les obres executades al col.legi de L’Olla

Una jornada que seguía amb la visita als centres de Les Rotes i Blanquinal on actualmente estan executant-se les obres de les que la regidora afirma que “per fi aquestes obres tan demandades, com era el nou menjador de Les Rotes, són una realitat així com altres obres de millora de les infraestructures escolars”. 

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha agraït la implicació de l’Ajuntament a l’hora de posar en marxa les actuacions del pla Edificant destacant que  “Altea és tot un exemple de treball àgil, ja que ha conclòs quatre de les actuacions i té les altres quatre en marxa, així que als pròxims mesos la modernització de tots els centres educatius del municipi serà una realitat”.

Vicenta Pérez Barber també ha volgut destacar que  “l’execució del Pla Edificant a Altea demostra que l’educacióés una prioritat així com oferir a la ciutadania les millors instal·lacions per als xiquets i xiquetes d’Altea. Portem des de la legislatura passada treballant en el programa Edificant i en aquests anys anem veient el gran resultat que estem obtenint en els nostres centres escolars”.

Actuacions en marxa

El CEIP Les Rotes ha rebut una inversió de 814.251,96 euros per a la construcció d’un nou menjador, les obres del qual van començar el juny passat. En aquests mesos s’ha procedit a la demolició de l’antiga instal·lació per a elevar una nova que s’ajuste a les normes d’accessibilitat, un nou edifici de dues altures que per les característiques del centre i el seu desnivell es pot accedir a les seues dues plantes sense necessitat d’ascensor.

Visita obres Pla Edificant al col.legi de L’Olla

En el CEIP El Blanquinal les obres van començar l’agost passat, després de la seua adjudicació per valor de 287.775,15 euros. Aquesta aportació permetrà aconseguir l’accessibilitat plena en el conjunt del centre i l’adaptació de l’aula d’infantil. La culminació d’aquestes obres suposarà l’eliminació dels problemes d’humitat que venia patint el centre i la construcció d’un ascensor en l’edifici principal.

Visita al centre educatiu de El Blanquinal

El Pla Edificant també ha permés actuar en l’IES Bellaguarda, les obres del qual es van acabar el mes de setembre passat. En aquest Institut es va haver de millorar zones comunes afectades per humitats, s’ha solucionat les goteres que generava el deficient estat de la coberta i van millorar les instal·lacions del gimnàs. Tot això amb una inversió de 112.504,89 euros.

Façana del IES Bellaguarda