LA REGIDORIA DE SEGURETAT CIUTADANA PRESENTA LA NOVA UNITAT CANINA D’ALTEA

El regidor de Seguretat Ciutadana, Miguel de la Hoz, ha presentat a Oso el nou agent caní que treballarà junt a la Policia Local al nostre municipi destacant que «La localitat compta ja amb una Unitat Canina l’objectiu de la qual és erradicar el consum i tinença de drogues en la via pública»

La regidoria de Seguretat Ciutadana que encapçala Miguel de la Hoz, ha presentat la unitat canina que junt a la Policia Local d’Altea será efectiva al nostre municipi. Un fet del que l’edil ha destacat que “ el fet de copmptar amb una unitat canina a Altea es tota una sort, un fet que ha estat grècies al conveni de col·laboració que s’ha signat entre l’Ajuntament i un agent de policia”. De la Hoz ha continuat destacant que  “l’ agent encarregat del nou membre caní té la titulació d’entrenador i ensinistrador de gossos per l’IVASPE. El gos en qüestió és un partor belga, de 5 anys, de nom Oso, des d’e hui passa a formar part de la plantilla de la policia local d’Altea per ajudar els agents en la prevenció contra el consum i la tinença de substàncies estupefaents “.

El regidor Seguretat Ciutadana ha explicat l’objectiu de les unitats canines “la unitat canina té com a objectiu reduir i eradicar el consum i la tinença de drogues i substàncies estupefaents a la via pública i, sobretot, incidir en aquells entorns susceptibles de ser utilitzats per menors d’edat o joves, centres educatius, zones d’oci , parcs etc”; ha matisat l’edil, qui ha afegit que “des de la policia local s’organitzaran diferents patrulles a les hores i llocs més conflictius, sobretot de centre de la població, on és habitual el consum de drogues”.

A més el propi edil ha destacat les millores que pot aportar a la seguretat del nostre municipi comptar amb un agent caní “gràcies a esta unitat esperem reduir quantitativament i qualitativament les persones que porten o consumeixen drogues o substàncies prohibides en parcs i zones d’oci d’Altea, a més de la intervenció en controls de seguretat i registre de vehicles davant la sospita de tinença de drogues. I també evitar les concentracions de persones en llocs de la zona centre, que causen molèsties als veïns i pertorben el seu descans “, ha conclòs Miguel de la Hoz.

Cal destacar que la policia local va col·laborar amb altres cossos i forces de seguretat de l’estat en registres de vehicles i instal·lacions, i tal com ha afirmat el regidore “el programa de la unitat canina crea un acostament al ciutadà a través d’exhibicions en col·legis i altres llocs d’interès”.