LA REGIDORIA DE SANITAT SEGUEIX ELS AVANÇOS EN EL PROCÉS DE VACUNACIÓ CONTRA LA COVID-19

L’àrea de Sanitat, amb José Luís León Gascón al front, segueix els avanços en el procés de vacunació contra la Covid-19

José Luis León Gascón, regidor de Sanitat, assisteix a un taller en línia sobre la vacunació contra la COVID-19,  que organitza la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, RECS i al que també assistien representants del Ministeri de Sanitat i la Federació de Municipis i Províncies, FEMP. Com ha detallat el regidor “aquest taller serveix servir per a donar a conéixer la situació del procés de vacunació i els protocols establits per a la mateixa”.

D’un altra part  Pilar Aparicio Azcárraga, directora general de Salut Pública i representant del Ministeri de Sanitat, va ser l’encarregada de realitzar la presentació oficial, on va comentar que “des del Ministeri es segueix amb les estratègies de vacunació, actualitzant diàriament per a conéixer, millorar i prioritzar tot el possible en aquesta tercera etapa que s’iniciarà en el tercer trimestre de l’any”.

En aquest taller Pilar Campos Esteban, Subdirectora General de Promoció de la Salut i Vigilància en Salu, ha afirmat que “és tota una sort que els ciutadans creguen majoritàriament que la vacunació és important perquè tots puguem seguir avant amb les nostres vides”. També s’ha manifestat  la Cap de l’Àrea de Programes de Vacunació del mateix organisme, Aurora Limia Sánchez, qui destaca que  “s’està treballant perquè les vacunacions, a partir del pròxim trimestre, no es paren i es subministren de manera més àgil a la població en general”.

Javier Ruiz, secretari tècnic de la Xarxa de Ciutats Saludables que a més representava el nexe entre els ajuntaments i el Ministeri de Sanitat, per la seva part va presentar les preguntes que van realitzar els diferents municipis d’Espanya que van intervenir, la majoria d’elles centrades en els calendaris de vacunació i criteris.

José Luís León ha afirmat que “ha sigut una tasca molt productiva on ha quedat patent la proximitat que des del Ministeri de Sanitat s’ha mostrat per a resoldre dubtes respecte a la situació de les estratègies de vacunació, on a més ens han trasmés molta tranquil·litat i una total confiança “. León parofitava per agrair  “a totes les alteanes i tots els alteans la paciència que estan tenint en l’espera per a rebre la vacuna que els correspon i quan els corresponga”.

Per últim el regidor de Sanitat ha informat de la situació de la vacunació en la localitat “actualment s’està administrant la segona dosi a les persones majors de noranta anys. A més des de primer moment ens hem posat a la disposició del Departament de Salut de la Marina Baixa en la gestió de la vacunació massiva. De fet ja vaig mantindre una reunió amb la Dra. Rosa Louis, directora gerent, i el Dr. Pedro Sanmartín, coordinador mèdic d’Altea, per a valorar els espais que s’habilitaren per a la vacunació masiva”.