LA REGIDORIA DE SANITAT REB 3.294€ DE DIPUTACIÓ PER A LA CAMPANYA D’ESTERILITZACIÓ FELINA

José Luís León Gascón, regidor de Sanitat, ha informat que han rebut 3.294€ de la Diputació per a la campanya d’esterilització de gats al nostre municipi

El regidor de Sanitat i Benestar Animal, José Luis León Gascón, informa sobre la concessió d’una subvenció de la Diputació dirigida a l’aplicació del mètode d’esterilització felina CES, del que ha destacat que “rebem una subvenció de 3.294,98€, que sumada als 10.000€ aportats pel mateix departament municipal, faran que Altea tinga moltes de les colònies de gats del carrer controlades, protegides i sanes un fet que redunda en la salubritat del municipi”.

José Luís León Gascón ha destacat que  “este any també s’ha signat, entre associacions locals dirigides a la protecció animal i la regidoria, convenis que fan que el projecte CER/CES local assegure un bon treball de protecció respecte als animals del carrer en pro de la convivència ciutadana. A més este conveni, que està acceptat per les associacions Bigatos, Gatos Felices, Somos Gos i 4 clíniques veterinàries de la localitat, té moltes coses a favor de la protecció animal i els seus drets com a éssers vius i no coses”.

El regidor, qui ha recordat a la ciutadania que les accions del mètode CES Captura, esterilització i solta o retorn, van dirigides a colònies de gats del carrer i no a gats domèstics , ambé ha avançat que “un bon control de colònies farà que Altea estiga sanitàriament millor. A més de protegir els gats del carrer, la convivència ha de ser mútua, tots tenim una funció en el municipi, incloent-los a ells “, ha sentenciat el responsable municipal de Sanitat i Benestar Animal.

L’edil també ha remarcat que “no s’ha de alimentar els gats del carrer si es desconeix com fer-ho, que alimentació és l’adequada i sobretot, sense saber si ja pertany a una colònia. Normalment, els gats del carrer tenen els seus alimentadores i els seus llocs d’alimentació; l’alimentació al carrer sense control pot portar a un problema de salubritat local important i més cara a l’estiu i les seues temperatures. És recomanable sempre que l’alimentació a estos animals es deixe de la mà de persones vinculades a les associacions locals i amb els criteris que s’estableixen per l’ordenança en vigor i els acords entre regidoria i associacions”.

Per últim destacar les paraules del regidor indicant que “ la regidoria de Sanitat i Benestar Animal ha fet, al costat de les associacions i veterinaris, una gran aposta perquè en pocs anys es tinga un integració animal en la nostra localitat i tenir a quants més animals esterilitzats, controlats i feliços”.