EXIT ACTES 8M Altea

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LES ACTIVITATS COMMEMORATIVES DEL 8M

DINS DE LA SETMANA DE LA DONA ORGANITZADES DES D’IGUALTAT

El Taller de Corresponsabilitat, la Ruta Dones Altea i el Encontre Comarcal de Dons van ser alguns dels actes destacats per a commemorar el 8M 

El passat vens es va celebrar l’a“20é Encontre Comarcal de Dones” el Saló Llevant del Centre de Convencions del Meliá Villaitana de Benidorm. Mig centenar de veïnes d’Altea acompanyades per la regidora d’Igualtat Vicenta Pérez van assistir a l’acte que va tindre com a colofó el concert “Música per la Igualtat” sota la batuta de la directora d’Orquestra Irene Isabel García Esteban. Un concert on es van interpretar nou peces compostes per dones o dedicades a elles que incloïen l’estrena de “Fantasia Espanyola”, de Regina Artero. 

Una trobada al qual van acudir dones de tots els municipis de la Marina Baixa on van participar les regidores d’Igualtat i Dona de tots els Ajuntaments de la comarca. L’edil alteana va voler destacar que “ha sigut una jornada de convivència amb persones d’altres municipis veïns i on s’ha pogut assistir a un concert que aposta per la igualtat i la cultura com a vehicle d’integració”. 

Taller de corresponsabilitat 

El dissabte van continuar les activitats programades per la Regidoria d’Igualtat per a aquesta Setmana de la Dona. El Centre de Formació de Persones adultes va acollir el Taller de Corresponsabilitat on es van impartir nocions elementals de cuina, reparacions domèstiques i costura bàsica. Vicenta Pérez va voler destacar que “l’objectiu d’aquest taller que ha tingut molt bona acceptació és conscienciar en el repartiment de les responsabilitats domèstiques entre homes i dones sense importar el gènere perquè tots hem de saber fer de tot. És necessari aconseguir una responsabilitat totalment compartida en l’espai de la convivència familiar”. 

Ruta Dones Altea 

El diumenge 8M un dels actes destacats va ser la Ruta de Dones Altea que es va celebrar pel barri antic de la localitat. Per segon any consecutiu el guia Juan Such, s’ha encarregat de recopilar informació de les dones del municipi mitjançant llocs, camins, històries.. . La Ruta arrancava des de l’auditori del passeig marítim i en ella els participants, entre els quals es trobava l’Alcalde d’Altea Jaume Llinares i l’edil d’Igualtat Vicenta Pérez, van poder conéixer una mica més a fons a les dones mes importants que en diferents àmbits que ha tingut Altea al llarg dels anys. Vicenta Pérez va destacar que “ aquest 8 de Març hem recorregut els carrers del barri antic d’Altea en la Ruta de Dons on hem conegut i aprés la història de grans dones del nostre poble”. 

Showcooking 8M

Showcooking 

En el matí del dilluns la xef del restaurant Elordi, Mónica Alfaro, ha realitzat un showcooking amb menú complet a l’Aula de Cuina. “Hem volgut portar a una xef de prestigi per a recordar i reivindicar el paper de la dona en la cuina professional i perquè no hi haja una vinculació respecte al gènere en la professionalitat que puguem tindre”. Aquesta activitat també s’ha emés en directe en el canal de Youtube de l’Ajuntament i en altea.es. 

Tota la programació organitzada per la Regidoria d’Igualtat que continua aquest setmana, pot consultar-se en la web www.altea.es