ENS BOLQUEM AMB UCRAÏNA

Altea es bolca amb Ucraïna i es posen en marxa diferents canals oficials d’ajuda i informació

La Regidoria de Benestar Animal d’Altea, encapçalada per José Luis León Gascón, i l’associació “Gatos Felices Altea” han renovat el seu conveni de col·laboració amb la gràcies al qual es podrá seguir amb l’aplicació i organització del projecte CER en el municipi tal com detallava l’edil “Després de la signatura del conveni de col·laboració amb les associacions animalistes Gatos Felices, BigAtos i Somos Gos per a l’aplicació del mètode CER i la gestió ètica de les colònies felines el passat 2021; enguany l’Associació Gatos Felices Altea, serà la responsable de coordinar aquest projecte”.

Com ha avançat el regidor “Gatos Felices Altea rebrà subvenció de 12.000€, comptant amb un augment de 2.000€ en la partida per a la gestió ètica de l’esterilització dels gats del carrer respecte a l’any anterior. A més des de la regidoria esperem sumar a aquest muntant ajudes de la Diputació Provincial d’Alacant”.

El projecte CER (Captura, Esterilització i Retorn del gat domèstic no sociable al lloc on va ser capturat) és un mètode eficaç per a gestionar d’una forma ètica les colònies felines pensant sempre en la salubritat de l’entorn on es troben aquestes colònies i també en el benestar dels felins, un servei més que important del que José Luís León ha informat  “aquest servei es combinarà amb la vigilància dels individus, garantint la seua salut i assistència veterinària si fora necessari, controlant i gestionant l’arribada de nous gats a la colònia, buscant adopcions per a aquells que puguen ser adoptats, mantenint la higiene i neteja de la zona. Amb això s’assegura la salubritat pública i es controla la població dels gats ferals i, se’ls proporciona protecció i benestar”.

La presidenta de l’Associació Gats Feliços, Marijke Viezee, ha agraït la implicació de l’Ajuntament “per a millorar la vida dels gats al carrer; aquest conveni desencadena l’inici de la campanya d’esterilització de 2022 en la qual esterilitzarem més de 150 gats. Per a això, necessitem voluntariat que invertint una mica de temps ens ajude amb la captura i trasllat dels animals als veterinaris. Si estàs interessat, pots posar-te en contacte per diferents vies: en el telèfon 624882383, per correu electrònic en ceraltea@hotmail.com, o en facebook CER-Altea”.

L’edil ha informat que “des de la Regidoria de Benestar Animal s’estan organitzant unes jornades formatives perquè totes les voluntàries i voluntaris reben la formació necessària per a poder formar part d’aquest projecte.

José Luís León també donava les gràcies als voluntàris i voluntàries per la gran tasca que desenvolupen “vull agrair l’extraordinària labor que realitzen els voluntaris en l’atenció i cura dels gats que viuen al carrer a causa dels abandons, la irresponsabilitat de les persones que no esterilitzen als seus gats, i l’alimentació descontrolada i sense coneixement que duen a terme alguns ciutadans. Per tot això i també per al seu millor control general, ens vam comprometre des de l’Ajuntament amb les associacions, voluntàries i voluntaris a tindre una tècnica veterinària en el departament que va començar a principis d’aquest 2022”, ha comentat José Luis León Gascón.