Benestar animals de companya

ALTEA S’ADHEREIX A LA XARXA VALENCIANA PEL BENESTAR DELS ANIMALS DE COMPANYIA

La Regidoria de Sanitat, que gestiona José Luis León Gascón, va presentar l’en passat Ple, la proposta d’adhesió d’Altea a la Xarxa Valenciana pel Benestar dels Animals de Companyia. 

L’adhesió va ser aprovada per unanimitat per tots els partits polítics de la localitat. 

L’edil de Sanitat ha afirmat que està «molt il·lusionat amb el repte de millorar la qualitat de vida dels nostres animals de companyia i a l’una, la salut de tots els alteans i alteanEs de la localitat».

José Luis León Gascón ha explicat que «no és un projecte senzill i haurà de desenvolupar-se en diverses etapes que es veuran reflectides en la localitat en aquests pròxims mesos. Però sens dubte és un dels projectes més importants i bonics que en aquests pròxims anys, canviarà la situació d’Altea» 

El regidor també ha explicat que des de la Regidoria de Sanitat s’està treballant des de fa mesos per a posar en marxa algunes de les primeres campanyes. Unes iniciatives que en breu veuran la llum i que comptaran amb la participació de diversos col·lectius com a professionals veterinaris, associacions locals, comerços relacionats, representants polítics i vecin@s que vulguen aportar les seues idees. «L’objectiu és posar en marxa les primeres accions de forma consensuada per a aconseguir un autèntic compromís i aconseguir a poc a poc una autèntica ciutat del Benestar Animal». 

Beneficis per a Altea 

L’adhesió a la Xarxa ve marcada per diverses etapes proposades per la Conselleria i que segons Lleó Gascó «portarà amb si molts avantatges per a tots els alteans i alteanEs, tinguen o no mascotes» .

Per tant els municipis com Altea adherits a la Xarxa comptaran amb diversos beneficis i obligacions com la gestió íntegra del Benestar Animal. L’assignació d’una partida pressupostària específica Revisió de l’ordenança municipal de tinença i protecció d’animals de companyia, així com el compromís d’habilitar espais adequats per a l’esplai de gossos. També es procedirà a aprovar un projecte, anual, d’impuls i millora del benestar animal i la convivència ciutadana. 

La Regidoria s’encarregarà d’inspeccionar i tramitar les denúncies per maltractament animal així com realitzar els expedients per molèsties al veïnat derivats de la tinença d’animals de companyia. A més comporta l’aprovació d’un Protocol d’actuació davant un animal abandonat, ferit o malalt o mort, així com la continuïtat del Pla colonial felí del municipi Finalment s’hauran de realitzar Campanyes de conscienciació, i divulgació sobre la tinença responsable d’animals de companyia i del benestar animal.