ALTEA FOMENTARÀ LA LECTURA EN VALENCIÀ AL COMERÇ LOCAL I ESTABLIMENTS PÚBLICS AMB LA CAMPANYA «ESPERA LLEGINT»

Les regidories de Comerç i Normalització Lingüística posen en marxa el projecte «Espera Llegint» per al foment de la lectura en valencià al teixit comercial i empresarial local així com als establiments públics del municipi

Les regidories de Comerç i Normalització Lingüística d’Altea, encapçalades per Miguel De la Hoz i Marta Lloret respectivament, s’han adherit a la campanya Espera llegint, impulsada per la Generalitat Valenciana i la Fundació Bromera, amb l’objectiu de fomentar la lectura en valencià a través dels establiments comercials.

Miguel De la Hoz explicava que «amb aquesta campanya pretenem que, en totes les sales d’espera d’Altea –siga en comerços, establiments o espais públics–, hi haja llibres en valencià, com a alternativa per a fomentar la seua lectura”.

La regidora de Normalització Lingüística també ha volgut manifestar que “Cada establiment tindrà llibres de tots els nivells, perquè xicotets i majors tinguen una opció per a llegir en la nostra llengua. A més, la seua temàtica està relacionada amb els ODS, amb la finalitat de promocionar-los. Els llibres incorporen un glossari de paraules que pot ajudar en la seua lectura”.

«Esta campanya constarà en el repartiment, entre els establiments interessats en participar, de lots compostos per: un expositor; vint-i-dos llibres de les col·leccions Llegir en valencià; una guia pràctica, amb activitats i consells perquè el comerç local fomente la lectura des dels seus establiments; 50 díptics informatius, per a les persones que visiten els establiments; suggeriments per als comerços de com utilitzar els expositors, ja que també es poden convertir en xicotets llocs d’intercanvi de llibres i; 50 punts de llibre per a regalar a les lectores i lectors dels comerços». Com detallava Marta Lloret.

Cal destacar que els establiments interessats –especialment aquells que tinguen sala d’espera, com poden ser perruqueries, establiments de bellesa, dentistes, podòlegs, fisioteràpia, o qui vulga participar–, poden recollir el seu lot a l’àrea de Comerç o de Normalització, de 9.00 a 14.00 h de dilluns a divendres fins a esgotar existències. En total es repartiran 60 lots.

Per últim, De la Hoz ha manifestat que “L’objectiu d’aquesta campanya és animar als establiments a exposar els lots i que la seua clientela s’anime a llegir quan espere. Però, també considerem que és una campanya que es pot traslladar a altres àmbits, i per això es donaran un lot a cada col·legi i institut d’Altea, així com als Centres de Salut i dependències municipals”.