escola publica altea

ALTEA DESTINARÀ 300.000€ A CENTRES EDUCATIUS

Altea destinarà 300.000€ a centres educatius perquè els alumnes gaudeixen d’un curs segur

L’ajuntament inverteix 205.000€ per a la posada a punt dels centres educatius, reforçant la neteja i desinfecció i per complir les directrius de la Conselleria, la EPDM reforçarà este servei amb la contractació de deu persones més durant el curs lectiu; així ho han donat a conèixer els regidors d’Educació, Vicenta Pérez i de Infraestructures, Diego Zaragozí, també responsable de la pública.

Segons les dades aportades pels responsables municipals, l’Ajuntament d’Altea rep, a més a més,  94.150€ en subvencions de Conselleria per adaptar els centres a les exigències que marca el protocol anti COVID-19 i reforçar les activitats esportives, culturals i educatives extraescolars.

Estes regidories d’Educació i d’Empresa de l’Ajuntament d’Altea posaran en marxa un reforç del servei de neteja en tots els centres educatius que depenen del consistori, amb l’objectiu de donar compliment a les directrius de la Conselleria de Sanitat per a garantir la seguretat dels alumnes durant tot el curs lectiu.

“Després de rebre l’informe dels tècnics municipals la setmana passada, elaborat a partir de les pautes marcades per l’administració autonòmica, es va remetre a l’Empresa Pública (EPDM), havent aconseguit un acord per reforçar estos serveis de neteja durant el curs lectiu”; ha explicat l’edil d’Educació, qui ha afegit que, “a més del personal habitual, s’ha contractat una desena de professionals més per realitzar estes tasques a les escoles, Conservatori de Música, TAPIS i l’Escola de Persones Adultes. El cost de estes actuacions, necessàries per a la nostra comunitat educativa, suposen una inversió valorada en 180.000 €”.

Així mateix, Vicenta Pérez assenyala que “este no serà un curs senzill, i per això des de la Conselleria d’Educació s’ha apostat per una potent inversió pública en matèria educativa i així poder encarar amb totes les garanties de qualitat i seguretat que els xiquets i xiquetes alteans mereixen. Per això a Altea les escoles i instituts comptaran amb 10,87 professors més per poder reduir ràtios i prestar una atenció més personalitzada a les aules, a més de vetllar per la seguretat en estes”.

Per la seua banda, l’edil d’EPDM, Diego Zaragozí, ha recordat que “a Altea hem mantingut als operaris de l’Empresa Pública treballant durant tota esta crisi, fins i tot en el període de confinament” i ha puntualitzant que, “ho hem fet redistribuint el treball segons les necessitats més importants en les nostres dependències i mantenint sempre personal en tots els centres d’educació d’Altea, on s’han fet tasques de neteja i desinfecció a fons”.